RESEÑA: Meditar et dona vida

SINOPSIS DE L'EDITORIAL

Com adaptar la meditació a la nostra rutina per omplir el dia d'energia positiva.

Per meditar no cal que deixis la ment en blanc ni que t'allis a la muntanya, ni tampoc cal que et tanquis a una habitació a les fosques amb música i encens. Nomes has d'incorporar la meditació a la teva rutina diària mitjançant exercicis creats per Vilma Montoliu, fàcils d'aprendre i amb els quals, de seguida, descobriràs els beneficis de meditar. Perque, saps que? La meditació ja es a dins teu, nomes l'has de despertar.

Apren a meditar a la dutxa, mentre estens la roba, fent cua al supermercat, de camí cap a la feina o mentre regues les plantes. Amb la meditació, t'ompliràs d'energia, t'augmentarà l'autoestima i la concentració, gaudiràs mes del teu dia a dia i, en definitiva, viuràs mes feliç.

El llibre inclou meditacions i exercicis guiats a traves de codis QR i un apartat per aprendre a meditar amb els teus fills i filles.


Títol: Meditar dona vida
Autor: Vilma Montoliu
Editorial: Rosa dels Vents
Idioma original
Català
Pàgines:  206
Any publicació: 2022 
ISBN: 978-84-18062-544
 

 

Hoy no me queda más remedio que hacer la reseña en catalán, espero que las que no lo entendáis, podáis usar el traductor, porqué este libro merece la pena. Una lástima que no esté traducido al castellano.


Meditar, ara s'ha posat de moda. I quan et diuen aquesta paraula, entens que has de seure amb les cames creuades, posar els dits en mantra sobre els genolls, encendre espelmes y encens, i tancar els ulls. Quina mandra, oi? Res més lluny de la realitat. Saps que pots meditar mentres estàs comprant el pa? O caminant? O quan fas el dinar?

Aquest llibre et parla de com meditar, de fer-ho d'una manera tant fàcil que si no ho poses en pràctica és perquè no has llegit el llibre. T'inclou la pràctica meditativa en la nostra rutina, no pretén que et converteixis en un gurú de la meditació, sinó que et parla de que incloure la meditació en el teu dia a dia et pot ajudar a conèixer-te millor, i perquè no ser agosarats, a ser més feliç.

Les obligacions que ens hem atribuit i l'urgència de tot el què ens envolta fa que no tinguem temps de res. I no hi ha res més valuós que el temps, doncs passa tant ràpid que no ens n'adonem. No t'ha passat mai que estàs conduint i no recordes el camí que has fet? Si en comptes de pensar en el què hem de fer quan arribem o en com hem fet lo d'allà on venim, estem presents mentre estem conduint, ens adonarem de cada segon, ens adonarem del temps que estem vivint. Ja pensarem després en el què hem de fer, i el què hem fet, fet està, ja no ho podem canviar. Estem ancorats en el passat i en el futur, i el present? 

Ens oblidem del present, i és l'únic que podem viure conscientment. El passat el recordem, el futur el programem, però el present el vivim.

No tinc temps per meditar, tinc feina, haig de fer, haig d'anar... et resona, oi? Tot això són excuses, meditar no suposa cap esforç, meditar és fer atenció al què fas, al què sents i al què penses. Et posaré un exemple, que també posa la Vilma:

Te n'adones quan menges, que menges? Saps què passa quan mastegues?T'adones de la quantitat de músculs que s'activen cada vegada que tanques les dents? Saps que si menges amb consciència, notaràs més el gust dels aliments i que pairàs millor? Per què no ho probes avui mateix? 

Meditant calmem la ment, parem tota aquesta voràgine que se'ns emporta. Ser més conscients fa que puguem gaudir, que ens adonem que som vius.

La Vilma t'ensenya a fer-ho, i per si t'animes et proposa meditacions més clàsiques. El llibre inclou codis QR que et dirigeixen a les meditacions guiades que té publicades a youtube. Els seus audios són un bàlsam per la ment i el cos.

Vilma es naturòpata, historiadora de l'art i coach especialitzada en meditació i gestió de les emocions. Et recomano que donis una ullada a la seva pàgina web https://www.vilmamontoliu.com/


Inspira i compta fins a quatre, expira i compta fins a vuit. Gaudeix de la teva respiració.


Comentarios

Entradas populares de este blog

SEAMOS SEGUIDORES

RESEÑA: La maldición de Ra

RESEÑA: Matar es facil